FAQ

Dlaczego na paznokciu pojawiają się białe drobinki?


Głównym powodem są złe proporcje między preparatami płynnymi a pudrami. Aplikacja za małej ilości GEL BASE i zbyt wolne zanurzanie paznokcia w pudrze powodują, że na paznokciu pozostaje nadmiar pudru, który jest później widoczny w postaci białych drobinek.

Kolejnym powodem może być to w jaki sposób strząsaliśmy palec klientki. Strząsanie poziomo, powoduje unoszenie się cząsteczek pudru French White, które zostają rozprowadzone po całej płytce.
 
Jak można temu zapobiec:
Nałożyć odpowiednią ilość GEL BASE oraz zanurzać paznokcie pod odpowiednim kątem (prostopadle do pudru). Należy zwracać uwagę na to, aby paznokieć w trakcie strząsania był pionowo w dół.
Dlaczego paznokcie po nałożeniu produktu po tygodniu zapowietrzają się (po bokach lub na końcu) ?


Powodów jest bardzo dużo. Należy odpowiednio przygotować płytkę paznokcia, nie wolno stosować  płynów zmiękczających do skórek. Podczas aplikacji nie wolno nakładać żadnego preparatu (Gel Base, Gelous Base, Gel Top) na skórki. Paznokieć należy bardzo dokładnie wystylizować i pamiętać o zabezpieczeniu preparatem GEL TOP wolnego brzegu paznokcia.

Dlaczego paznokcie żółkną po trzech tygodniach?


Przy nakładaniu użyty został zabrudzony żel (GEL BASE, SEALER, GEL TOP).

Jak można temu zapobiec:
Jeśli zauważyliśmy zabrudzenia w butelce, nie  używamy produktu podczas stylizacji French (tylko do pracy z  proszkiem kolorowym). U klientek, które nadmiernie się opalają lub palą wyroby tytoniowe powinniśmy zastosować  puder, który zapobiega żółknięciu paznokci (Sunscreen).

Dlaczego GEL BASE GELOUS BASE i GEL TOP szybko gęstnieją i stają się mętne?

Jeżeli podczas nakładania produktu za mocno naciskamy pędzelkiem na płytkę lub próbujemy rozsmarować za małą ilość żelu na paznokciu. W ten sposób proszek przykleja się do pędzelka i trafia do środka preparatu. W przypadku GEL TOP powodem gęstnienia jest wcześniej zaaplikowany SEALER.

jak można temu zapobiec:
Należy nakładać odpowiednią ilość produktu. Podczas aplikacji nie naciskać pędzelkiem na płytkę. Systematycznie przecierać pędzelek o płatek bezpyłowy.

Dlaczego pędzelek GEL TOP jest twardy?

Pierwsza warstwa GEL TOP była nakładana bardzo wolno i nie był przecierany pędzelek w trakcie  aplikacji.

Jak można temu zapobiec:
Po nałożeniu SEALER’a musimy zaczekać do całkowitego wysuszenia produktu. Następnie przetrzeć paznokieć czystym płatkiem bezpyłowym, szybko nałożyć cienką warstwę GEL TOP, zachowując odstęp od skórek. Po każdej aplikacji na paznokciu należy wycierać pędzelek z GEL TOP o płatek bezpyłowy.

Dlaczego GEL TOP nie jest błyszczący?

Nałożono zbyt grubą oraz nierównomierną warstwę GEL TOP.

Dlaczego GEL TOP nie wysycha?

Nie nałożono SEALER DRY przed nałożeniem ostatnich dwóch warstw GEL TOP.

Dlaczego po nałożeniu produktu paznokieć jeszcze nie wysechł?

Ponieważ nie został nałożony SEALER.

Jak można temu zapobiec:

Nałożyć odpowiednią ilość SEALERa, szczególnie na bokach paznokcia. Można nanosić SEALER na skórę, ponieważ produkt ten nie jest szkodliwy.

Dlaczego po nałożeniu produktu na płytce pojawia się piana?

Po nałożeniu GEL BASE została nałożona niewystarczająca ilość proszku lub paznokieć zbyt długo pozostawał zanurzony w proszku.

Jak można temu zapobiec:

Przed nałożeniem proszku płytka paznokcia powinna być wilgotna, błyszcząca.
Po zanurzeniu paznokcia w NATURAL SET lub NATURAL PINK paznokieć należy niezwłocznie wyjąć, nie może pozostawać zanurzony w proszku.